2019. november. 16. szombat, Ödön napja van.
Copy Con: pénteken a Barba Negrában
Dátum: 2015. november. 09. hétfő, 17:28 Forrás: ZeneFórum Szerző: evy
Egy egész estés reggae-őrületre számíthat, aki november 13-án a Barba Negra Music Clubba látogat. A buli főszereplője, a hazai reggae-élet egyik leghitelesebb előadójának tartott Copy Con mesélt röviden a koncertről és aktualitásokról.

Legújabb, Moe-val közös klipes dalod a napokban debütált Magadért címmel. Mi ihlette a szerzeményt? Hogyan jött létre a közös munka?

Alapvetően a többi dalhoz hasonlóan, ez a szerzemény is saját tapasztalatok alapján íródott. Az emberek nagy többsége nagy előszeretettel mutogat másokra, ha valami "problémája" van. Nem vizsgálják meg a probléma forrását, hanem inkább hárítanak, ahelyett hogy felfedeznék önmagukat, a negatív beidegződéseiket, hogy miből származik a bántottság érzete. Ha képesek volnánk magunkat jobban megismerni, úgy sok zavaros helyzeten felül tudnánk emelkedni, és nem beleragadni, akár napokig. Változtatni kellene a gondolkodásmódunkon, és ezáltal magunkon. Így a környezetünk is változhatna, kiteljesedhetne általunk. Amíg ez nincs... marad a sértettség, a mártírkodás, és a kisemmizett önkép. Moe Testvéremmel is igen sokat beszélgettünk erről a dologról, és így jött e közös dal ötlete.

Idén már több új dallal jelentkeztél. Lemez is várható?

Így van. 3 dallal jelentkeztünk nyár óta. Az első a Vasárnap című dal, a második a Csinálni kell, és most a Magadért. A tervek szerint megjelentetünk még tavaszig egy dalt, amit egy nagylemez is követ majd. Jelenleg ezen a lemezen dolgozunk gőzerővel. Szóval igen... tavasz derekán várható az új korong.

Szeptember végén megkezdted országos turnédat. Kik alkotják most a zenekarod?

Jelenleg a Budapest Riddim Band a hivatalos kísérőzenekarom. Ez egy 5 fős felállás, ami a hazánkba látogató reggae, dancehall előadók kíséretére szakosodott. Bilentyű-vokál: Kottmayer Krisztina, vokál: MamaZita, basszusgitár: Veres Péter, dob: Bősze Balázs és gitár: Richard Puskas. Jelenleg ezzel a felállással rójuk az országot, és annak külső határait, hogy egy kis magyaros reggae-t csempésszünk a hallgatóságunk szürke hétköznapjaiba.

November 13-án a Barba Negra Music Clubban koncertezel. Mire számíthat a budapesti közönség? Lesznek vendégeid a fellépésen?

Így van. Zajlik már a készülődés, a lemez gyártásával párhuzamosan. Budapesten az elmúlt években tulajdonképpen csak a Budapest Parkban koncerteztünk nyaranta. Most viszont lesz egy nagy szezonzáró party, az Afrodzaqm és a StabilFrazír zenekarokkal karöltve. Itt felcsendülnek a régi jól ismert dallamok a régi repertoárból, valamint az eddig megjelentetett új nóták is. Így például Moe nem csak az Afrodzaqmmal lép a színpadra aznap este, hanem a Magadért című dalban is visszatér a deszkákra. Szóval igen kerek reggae érzésű egész estés reggae-partyra számíthatnak a helyszínre érkezők.

Béke és Tisztelet.Megosztás:
További hírek

2019. november. 15. péntek, 17:08

2019. november. 14. csütörtök, 12:26

2019. november. 12. kedd, 12:33

2019. november. 11. hétfő, 14:19

2019. november. 11. hétfő, 13:39

2019. november. 11. hétfő, 13:04

2019. november. 09. szombat, 12:07

2019. november. 08. péntek, 13:38

2019. november. 08. péntek, 13:21

2019. november. 08. péntek, 11:01

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM