2023. szeptember. 26. kedd, Jusztina napja van.

ZENEFORUM, 2023. augusztus. 15. kedd, 13:54, Hajdú Eszter

Az idei Sziget Fesztivál nem tudott nem elmenni az ukrán háború mellett: számos művészeti installáció idézte meg a fegyveres konfliktust, ukrán művészeket is meghívtak, emellett sok zenei előadó fejezte ki szolidaritását a megtámadt nemzet mellett. A cirkuszsátorban Z generációs ukrán fiatalok mutatták be artistamutatványokon és táncon keresztül személyes megéléseiket, emellett a negyedik nap főfellépője, a Mumford & Sons is dedikált egy dalt Ukrajnának.

ZENEFORUM, 2023. augusztus. 12. szombat, 20:53, Hajdú Eszter

Nem a magyar pénztárcára szabták, de az idén harmadik X-ét betöltő Sziget Fesztivál továbbra is egy óriási zenei és kulturális élmény, ahová amint belépsz, mosolyognod kell. Az első napon a Foals mozgatta meg a fesztiválozókat, majd a Florence + The Machine mutatott be emberáldozatot.

ZENEFORUM, 2023. augusztus. 08. kedd, 19:54, -evy-

Mikor először megláttam, hogy Soulfly koncert lesz hazánkban, picit csodálkozva tekintettem a helyszínválasztásra, miszerint nem valami fesztiválon, vagy nagyobb színpadon lépnek fel, ugyanakkor az A38 ismét tökéletes döntésnek bizonyult, és a Cavalera családnak a fesztiválszezon közepén sikerült egy olyan hangulatos klubbulit csinálnia, ami szó szerint megrengette a hajót augusztus 3-án.

ZENEFORUM, 2023. augusztus. 02. szerda, 22:44, -smart-

A Kárpát-medencéből nézve mindenképp kitüntetett helye van hazánknak a Depeche Mode koncertverzumon belül, hiszen megszámlálhatatlan alkalommal léptek már fel nálunk fennállásuk röpke 43 éve alatt. Először 1985. július 23-án, az egykori Volán pályán, legutóbb pedig 38 év eltelte után július 28-án a legnagyobb hazai koncerthelyszínen, a Puskás Arénában, sajnos azonban ezúttal már csak ketten állhattak színpadra a legendás csapatból.

ZENEFORUM, 2023. július. 31. hétfő, 22:56, -evy-

„Ziggy Pop?..mindegy, már úgyis meghalt” – hangzott el valami hasonló még 1996-ban a kultikus Trainspottingban, de persze ikonunk még mindig él és virul, és milyen jól teszi! Négy év után pedig hazánkba is visszatért Iggy Pop, és egy zseniális bulit adott a közel teltházas veszprémi Gyárkert Kultúrparkban.

ZENEFORUM, 2023. július. 24. hétfő, 18:59, Hari

Mikor megtudtam, hogy ismét hazánkba látogat a mongol The HU, volt még bennem némi vacillálás a koncerten való részvételemmel kapcsolatban, mert ugyan engem se került el a formáció korai sikere, köszönhetően jellegzetes stílusuknak, de nem feltétlenül képezik zenei portfólióm aktív részét. Végül úgy döntöttem, miért is ne, elvégre garantáltan egy nem hétköznapi produkciónak lehetek szem- és fültanúja, így július 17-én tiszteletemet tettem a mongolok Budapest Parkos koncertjén, ahová Gunnar és zenekara kísérték el őket, egyenesen a napfényes Kaliforniából.

ZENEFORUM, 2023. július. 21. péntek, 11:01, -evy-

A Guns N' Roses valami olyan egyszeri és megismételhetetlen őserőt képviselt a '80-as évek végén és a '90-es évek elején, hogy azt a zsigeri, jobbnál jobb dalokba öntött lázadást már soha senki nem élheti át, akit nem kapott el akkor a Los Angeles-i banda mindent elsöprő lendülete. Pont ettől is olyan különleges a csapat helye a zenetörténelemben, innentől fogva pedig nem kérdőjelezhetjük meg, hogy bármit is csináljanak, amellett nem lehet csak úgy elmenni. Feloszlás, új tagok, reunion ide vagy oda, hiába írunk már 2023-at, még mindig pirosbetűs ünnep, ha Axl Rose-ék hazánkba látogatnak, ezúttal pedig egy igencsak ütős bulival hálálták mindezt meg a Puskás Aréna közönségének.

ZENEFORUM, 2023. július. 18. kedd, 21:33, Janurik János

​Hatalmas várakozás előzte meg a frankopop nagyasszonyának, Mylène Farmernek idei turnéját. A Nevermore névre keresztelt koncertkörút június 3-án startolt el Lille-ben, és ezen sorok írásakor éppen Bordeaux-ban koncertezik a művésznő. A következő állomás Brüsszel lesz, ahol jelen cikk szerzője is megtekinti az aktuális show-t. Addig is, foglaljuk össze az elmúlt hetek történéseit, és hogy milyen műsorral kápráztatja el ezúttal rajongóit a vörös hajú énekesnő.

ZENEFORUM, 2023. július. 13. csütörtök, 17:37, -evy-

A Puskás Arénával végre nekünk is lett egy koncerthelyszínünk, ami alkalmas olyan grandiózus bulik lebonyolítására, mint egy Rammstein koncert, mely banda laza 1350 tonnányi színpadi showelemmel tákolja össze estéről estére szerény színpad- és stadionképét. Ha van koncert, ami messze túlmutat a világot jelentő deszkákon történteken, az a németek egészen brutálisra fejlesztett műsora, aminek a hazai közönség két alkalommal is szem- és fültanúja lehetett.

ZENEFORUM, 2023. július. 03. hétfő, 10:21, Hari

Amikor a hétköznapi ember azt hallja, hogy motorostalálkozó, kapásból az a közhelyes kép ugrik be a fejébe, hogy ittasan kötekedő, nyaktól talpig kivarrt, bőrszerkós férfiak bőgetik a gépszamarat. S bár a fent leírtak valóban bőven benne vannak a pakliban, jelen beszámolóm nem egy hétköznapi motorostalálkozóról szól, hanem egy olyan egyszeri és megismételhetetlen rendezvényről, mellyel a legendás amerikai Harley-Davidson tisztelt meg minket: a cég fennállásának 120. születésnapját Európán belül Budapesten ünnepelték egy rendhagyó 4 napos fesztivállal.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 279 db. listázva 1-10   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

George Gershwin (1898)

Bryan Ferry (1945)

Lynn Anderson (1947)

Olivia Newton-John (1948)

Cesar Roas (1954)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták