2023. március. 21. kedd, Benedek napja van.

ZENEFORUM, 2023. március. 21. kedd, 16:23, -evy-

2022-ben jelent meg Bono önéletrajzi könyve, a Surrender, amelyben a frontember 40 U2-dal köré rendezte életének legfontosabb történéseit. A néhány napja megjelent, Songs Of Surrender címet viselő válogatáslemez ezt a negyven dalt tartalmazza, viszont minden szerzemény új köntöst kapott.

ZENEFORUM, 2023. március. 07. kedd, 09:48, -evy-

A négy éve diadalmaskodó ’Blue Eyed Soul’ után az Egyesült Királyság egyik legbecsesebb zenekara vadonatúj stúdióalbummal tér vissza május 26-án, ’Time’ címmel. A lemez első kínálata, a „Better With You” fantasztikus pop-remekmű formájában debütált, ami már az első akkordok alatt bebizonyítja a Simply Red kitörölhetetlen létjogosultságát a globális zenekarok toplistáján.

ZENEFORUM, 2023. március. 02. csütörtök, 09:24, -evy-

„2022 elején egy sor esemény megváltoztatta az életemet” – Ed Sheeran május 5-én érkezik mélyen bensőséges, utolsó matematikai albumával. Az úttörő, négyszeres Grammy-díjas popzseni a kivonás matematikai alapművelettel elnevezett, új korongjával zárja egy évtizedet átölelő albumkorszakát. A közelgő, Ed énekes-dalszerzői gyökereit felidéző LP a személyes gyász és remény hátterében íródott. A ’-’ (Subtract) a bolygó egyik legnagyobb sztárjának legsebezhetőbb és legőszintébb mivoltát mutatja be.

ZENEFORUM, 2023. február. 27. hétfő, 16:50, -evy-

A Cracker Island a Gorillaz nyolcadik stúdióalbuma, amely egy energikus, lendületes, műfajilag igen kiterjedt 10 számból álló gyűjtemény lett, amelyen olyan előadók kiváló felállása szerepel, mint Bad Bunny, Stevie Nicks, Adeleye Omotayo, Thundercat, Tame Impala, Bootie Brown és Beck. E információk tudatában talán nem túlzás a kijelentés, hogy ez a valaha volt a legváltozatosabb Gorillaz-korong lett.

ZENEFORUM, 2023. január. 04. szerda, 11:07, -evy-

Az ötszörös Grammy-díjas, sokak számára meghatározó Green Day együttes platinaminősítésű Nimrod című albumának 25. évfordulóját ünnepli. Az apropóból 2023. január 27-én polcokra kerül egy box set, amely tartalmazza az eredeti kiadványt, egy gyűjteményt a korábban kiadatlan demókból, valamint a Philadelphia's Electric Factory élő szettjét, amelyet 1997. november 14-én rögzítettek, egy hónappal Nimrod megjelenése után.

ZENEFORUM, 2022. december. 02. péntek, 09:51, -evy-

A VHK immár csaknem fél évszázados pályafutása során zenészek és zenekarok egész generációira volt hatással, akik közül sokakkal kerültünk baráti, bajtársi viszonyba. Szinte természetes módon adta magát az ötlet, hogy a Vágtázó Halottkémek zenei útján valamiképp osztozó pályatársak VHK-értelmezéseit egy közös kiadványon gyűjtsük össze – adta hírül a zenekar.

ZENEFORUM, 2022. november. 29. kedd, 10:00, -evy-

„72 évszak. Életünk első 18 éve, ami meghatározza, milyen emberek leszünk. Ebben az időszakban még a szüleink próbálják megmondani, kik is vagyunk mi – később pedig kiderül, hogyan hatottak ránk azok a nézetek, amelyek belengték kamaszkorunk mindennapjait. Felnőtt életünk másról sem szól, csak arról, hogyan éljük újra ezeket a korai tapasztalatokat, vagy hogy hogyan reagálunk rájuk: hogy gyermekkorunk rabjai maradunk-e, vagy inkább megpróbálunk-e új életet kezdeni” – mondja James Hetfield új albumukról, amely a 72 Seasons („72 évszak”) címet viseli.

ZENEFORUM, 2022. november. 11. péntek, 17:52, -evy-

A Use Your Illusion I-II-val Axl Rose és zenekara nem kis kihívás elé állította saját magát: a Lies és az Appetite For Destruction óriási sikereket ért el, ezért hatalmas elvárásoknak kellett megfelelniük. A dupla lemez pedig minden várakozást felülmúlt. A Billboard Top 200 listájának első és második helyét is ők kaparintották meg; 500 000 példány fogyott a lemezekből a megjelenés utáni első két órában, az első héten pedig 700 000-nél is többet adtak el belőlük.

ZENEFORUM, 2022. október. 30. vasárnap, 17:09, -evy-

A The Beatles 1966-os albuma alapjaiban változtatta meg a popzenét: kísérleti jellegével, pszichedelikus elemeivel a Revolver mindenki számára újat hozott. Beleértve a zenekar addigi hangzását is: az Eleanor Rigby, a Yellow Submarine, vagy a Taxman is nagyon eltérő volt korábbi slágereiktől.

ZENEFORUM, 2022. október. 30. vasárnap, 00:13, -evy-

Az amerikai zenekar az eddigi legérettebb és legkoncepciózusabb anyagát hozta össze a Grammy-jelölt Chris Greattival (YUNGBLUD, WILLOW) közösen. Ezt sejttették az előfutárként megjelent dalok, az azonnal az alternatív zenei toplisták élére kúszó Broken, a vallomásszerű Paranoid, a zavarbaejtően fülbemászó Punching Bag, vagy a No Love In LA is, amely mind közül a leggyorsabban vált hihetetlenül népszerűvé.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 1000 db. listázva 1-10   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

Ray Dorset (1946)

Tihanyi László (1956)

Jonas Berggren (1967)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM