2020. február. 25. kedd, Géza napja van.
Először lép fel hazánkban a Wolfmother
Dátum: 2016. október. 20. csütörtök, 18:28 Forrás: ZeneFórum Szerző: evy
November 9-én az Akvárium klubban láthatjuk az ausztrál bandát, az osztrák Mother's Cake társaságában.


A tíz évvel ezelőtt berobbant Wolfmother, az ausztrál vintage rock egyik legalapvetőbb, Grammy-díjas, sokszoros platinalemezes együttese ‒ bármilyen meglepő ‒ először lép fel Magyarországon. Andrew Stockdale és társai februárban megjelent új nagylemezüket mutatják be az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban, de persze a régi nagy slágerek sem maradnak el.

Pontosan tíz éve, hogy egy otthon már elég híres háromtagú ausztrál rockzenekar, a Wolfmother mindent elsöpörve, első lemezével meghódította a világot. Az emblematikus hard-psych-retrock sláger, a Woman kiszabadította a szellemet a palackból, és a kétezres évek közepének generációja is felfedezte a Led Zep, az AC/DC és a Rainbow hagyományát.

Bár a Wolfmothert és annak teljhetelmú agytrösztjét, Andrew Stockdale-t sokszor vádolták azzal, hogy voltaképp semmi újat nem talált ki, ezt a „semmi újat” olyan hitelesen, lazán, meggyőzően és energikusan tálalta, hogy nem lehetett kifogás. A lemez az egész világon az eladási listák élvonalába ugrott, a rádiók által rommá játszott Woman Grammyt nyert, a Wolfmother meg világsztár lett.

Tény, hogy a trió kicsit nehezen viselte a hirtelen jött népszerűséget. Stockdale azóta kétszer is teljesen lecserélte zenésztársait, kiadott jobban és kevésbé sikerült lemezeket, de a Wolfmother azóta is a felszabadult rokkolás szinonimája.

A Wolfmother idén februárban jelentette meg negyedik nagylemezét. A Victorious valóban győzelmes album lett, a Stockdale-től megszokott vintage hangzással, monumentális riffekkel, nagyszabású, remekül üvölthető refrénekkel. Az album turnéja kétszer is eljut Európába, és bár Budapest a tavaszi körből kimaradt, az őszi etapban més személyesen köszönthetjük az ausztrál rocktriót. A Wolfmother az A38 Hajó szervezésében első magyarországi koncertjét tartja az Akvárium Klubban!A szenvedélyes, lendületes, eredeti hangzást létrehozó osztrák Mother’s Cake trió világa több forrásból táplálkozik. Megérintette őket jó mélyen a hetvenes évek szabad, lázadó, invenciózus rockja, ugyanakkor a rock legújabb irányzatai is, amelyek a régi harsány hangzások újraértelmezésével, kiaknázásával, átalakításával foglalkoznak, amilyen a stoner rock vagy akár az indie.

Végül, de nem utolsó sorban az igényes, ösztönös alkotói lázadás rejlik minden zenei porcikájukban. Abban az igényükben, hogy közvetlenségükkel és nyers erejükkel megidézzék az ősi energiákat, a vadságot, legyen szó akár az archaikus zenék közvetlenségéről, akár annak mondjuk a Red Hot Chilly Peppers feldolgozásában megnyilvánuló kicsattanó eredetiségéről és kreativitásáról.

Olyanokkal dolgoztak együtt, mint az Omar Rodriguez Lopez Group, a LeTigre, a Velvet Revolver és a Tito & Tarantula, valamint részt vettek az Austrian Local Heroes Band Contest 2010-es versenyén, amelyet simán megnyertek, valamint annak európai döntőjében, ahol 13.000 zeneekar mérettette meg magát, miközben ők a második helyet vívták ki maguknak.

Nagy sikerüket követően a bécsi GAB Music kiadó szerződtette őket, majd adta ki első lemezüket Creation’s Finest címmel. Az albumon játszik többek között az egykori Mars Volta billentyűs Ikey Owens is.

Ez a kiemelkedő progresszív rock-zenekar három kiváló zenészből áll, akik Yves Krismer, Benedikt Trenkwalder és Jan Haußels. Az általuk írt dalok magas zenei igényeknek felelnek meg, összetett ritmikus és harmóniai képletekkel operálnak, miközben mindvégig megtartják közvetlenségüket és ütőképességüket.Megosztás:
További hírek

2020. február. 25. kedd, 10:41

2020. február. 24. hétfő, 21:02

2020. február. 21. péntek, 11:16

2020. február. 19. szerda, 10:38

2020. február. 18. kedd, 17:46

2020. február. 18. kedd, 11:39

2020. február. 17. hétfő, 10:13

2020. február. 14. péntek, 10:23

2020. február. 14. péntek, 10:18

2020. február. 13. csütörtök, 14:22

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM