2020. szeptember. 27. vasárnap, Adalbert napja van.
Még az Eiffel-torony is beleremegett a Muse bulijába
Dátum: 2012. október. 25. csütörtök, 21:44 Forrás: ZeneFórum Szerző: DéJvid
​Múlt héten Franciaországban elindult a várva-várt The 2nd Law Muse turné, és a zenekar - természetesen - teltházakkal dübörög végig a kontinensen.
Az első fotók alapján Matt Bellamy és csapata ismét kitett magáért - nem véletlenül őket tartják a világ egyik valaha volt legjobb koncertzenekarának. Ugyanis a brit trió a látványra is odafigyel, és a legmodernebb technikát használják fel bulijaik minél tökéletesebbé tételéhez. A több mint 2 órás showt a rajongók szinte őrjöngve tombolják végig, a kritikák szerint az előadás "több mint lenyűgöző", és "a Muse olyan energiával robban ki a színpadra, majd tartja extázisban rajongóit a koncert utolsó daláig, amire csak nagyon kevesek képesek."

A világ zeneértő és -rajongó fele egyébként már 2000 óta tudja, hogy egy angol kisvárosból elindult 3 srác, akikről sejteni lehetett, hogy hamarosan a világ egyik meghatározó rockbandájává fognak válni. A világ másik fele aztán az elmúlt 2-3 évben kezdte megtanulni igazán a Muse nevét, amikor The Resistance anyagukkal gyakorlatilag átírták a brit pop-rockról alkotott képet, és létrehoztak egy szinte tökéletes albumot. A devoni Muse, amely már korábban is túlteljesítette a friss, önmagát megújító rockzenére vágyók elvárásait, 2010-ben olyan kritikákkal büszkélkedhetett, mint a New Musical Expresstől származó “az évezred legfontosabb hangjainak gyűjteménye”, vagy “a Muse nélkül nem értelmezhető a brit kortárs zene” (Uncut), és amit a legbefolyásosabb popkultúramagazin, a Q állít : “a Muse a világ legnagyobb rockzenekarai közé tartozik”.

A csapat 1994-ben alakult iskolai haverokból Teignmouthban, Devon megyében. A tagok különböző iskolai zenekarokban játszottak a 90-es évek elején, amíg néhány közös buli után összeálltak, és kialakult a mai napig változatlan felállás. Indulásuk szempontjából meghatározó volt egy helyi zenekari verseny, amelyet saját maguk legnagyobb meglepetésére megnyertek. Ezután kezdték komolyan venni magukat, felvették a Muse nevet, búcsút intettek egyetemi terveiknek és elköltöztek Teignmouthból.

Energikus és extravagáns élő fellépéseik által váltak ismertté, valamint egyedi zenei stílusukról, amelyben ötvözik a progresszív és az alternatív rockot a súlyosabb gitártémákkal, a klasszikus zenével és az elektronikus hangzással. Hatodik stúdióalbumuk idén jelent meg The 2nd Law címmel. Népszerűségükre jellemző, hogy a Twilight sorozat Holdfogyatkozás cimű filmjének betétdalát is ők írták, Neutron Star Collision (Love Is Forever) címmel. Szakmai elismertségüket jelzi, hogy fellépett velük már Edge a U2-ból, Eminem, Dave Grohl a Foo Fightersből vagy Brian May a Queenből.

Díjaik többségét mint a legjobb koncert előadók nyerték, és nem egy újságíró és zenész jelentette már ki róluk, hogy korunk egyik legnagyobb előadói. Fellépéseikre a világ legnagyobb részén percek alatt kapkodják el a jegyeket. A november 20-i, budapesti koncertre – helyszín: Papp László Sportaréna - jegyek még korlátozott számban kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül.

Megosztás:
További hírek

2020. szeptember. 25. péntek, 15:11

2020. szeptember. 25. péntek, 11:43

2020. szeptember. 23. szerda, 11:41

2020. szeptember. 17. csütörtök, 21:11

2020. szeptember. 10. csütörtök, 13:05

2020. szeptember. 08. kedd, 21:01

2020. szeptember. 08. kedd, 15:59

2020. szeptember. 07. hétfő, 11:11

2020. szeptember. 04. péntek, 11:34

2020. augusztus. 28. péntek, 13:17

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM