2019. október. 23. szerda, Gyöngyi napja van.
Ákos: nosztalgikus Előkelő idegen
Dátum: 2012. április. 16. hétfő, 15:40 Forrás: ZeneFórum Szerző: DéJvid
A nosztalgia mindenkiben ott lapul. Ott bujkál a heverőn szunnyadó Kálloy-Molnár Péterben is. A népszerű színművész ugyanis Ákos új klipjének főszereplője.


Tisztes családapa, aki a képernyőn szintipopot nyomó trió zenéjétől feledi lányait és feleségét, az egészséges életmódot, és magából kivetkőzve hajkurássza fiatalságát. Bocsánat: egykor volt fiatalságát. Szerencsére nekünk nem kellett Ákost hajkurásznunk, hiszen egy sajtótájékoztató keretén belül személyesen mutatta be, hogy mire számíthatunk tőle 2012-ben. A friss Kossuth-díjas előadó tojásból épp csak kikelt matériája iránt igen nagy volt az érdeklődés. Ezt az is jelezte, hogy parányi szerkesztőségünk teljes mellszélességgel képviseltette magát az eseményen, amelynek a felettébb impozáns belsővel és külsővel felruházott Hard Rock Café adott otthont. Ákos közel öt hónappal ezelőtt adott magáról utoljára életjelet, amikor az Arénakoncert 2011 kiadványát leplezte le a média nyilvánossága előtt. Utalások már akkor is érkeztek tőle, hogy a jövőben valami másban fog utazni, és 2012. április 12-én végre hallásközeli állapotba kerülhettünk azzal, hogy a Bonanza Banzai egykori frontembere mit is értett ez alatt a kijelentése alatt.

A tavaszi napvilágot látott maxin a szintirocként aposztrofált Előkelő idegen található a dalhoz elkövetett remixek kíséretében. Ákos elmondta, hogy a kimondottan modern hangzású nótához már a 2010-es, A katona imája lemezen található Főleg régen szerzemény képében megkapta az ihletet. A kötelező öniróniával megspékelt múltba tekintés – a magunkon röhögni képes változatban – az őszre várható új albumon teljesedik ki, amely teljes egészében Ákos egyszemélyes műhelymunkája lesz.

A vadonatúj, retro-szinti hangszínekre és elektronikára komponált dalokból már a nyár folyamán ízelítőt ad az énekes, ugyanis az új köntösbe öltöztetett korábbi slágerei kíséretében három alkalommal is megszállja a deszkákat az előttünk álló hónapokban. Egészen pontosan a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget közönsége kavarhatja majd a port a színpadok előtt. A helyszínek közül leginkább a Sound „necces”, ám Ákos megjegyezte: ha egy Pet Shop Boys vagy Björk ott lehet a fesztivál programjában, akkor az új műsorral ők is röhögve beférnek. A frontember egyúttal arra is figyelmeztetett, hogy az elektronikus zene nem David Guetta-val kezdődött, és ebből tartanak is majd egy kis ízelítőt a Balaton partján csápoló fiatalabb generációnak. A Szigeten pedig a 0. nap szól majd teljes egészében az énekesről: ahogy Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője a sajtótájékoztatón elmondta, a hazai mezőnyből egyedül Ákos lehet az, aki főműsoridőben helyet kaphat Európa egyik legnagyobb és legkedveltebb banzáján.

Egyelőre azonban még csak otthon indulhat a banzáj, a CD-lejátszók és a monitorok vagy tévéképernyők előtt. Aki pedig a felettébb vonzón megdörrenő Előkelő idegen hallatán elővenné a szekrényből a kissé már szűk PVC-dzsekijét, vagy leporolná a 15 lyukú, acélbetétes bakancsát, az tegye meg bátran. A nosztalgia ugyanis jó dolog. Hogy mást ne mondjunk: Kálloy-Molnár Péternek is bejött.


Megosztás:
További hírek

2019. október. 21. hétfő, 12:55

2019. október. 19. szombat, 08:45

2019. október. 18. péntek, 20:15

2019. október. 14. hétfő, 23:01

2019. október. 14. hétfő, 16:45

2019. október. 11. péntek, 11:07

2019. október. 10. csütörtök, 11:46

2019. október. 08. kedd, 11:51

2019. október. 03. csütörtök, 14:26

2019. szeptember. 30. hétfő, 12:29

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM