2019. július. 18. csütörtök, Frigyes napja van.

ZENEFORUM, 2019. július. 15. hétfő, 16:43, 103 olvasás, evy

A legnagyobb sztárok váltják egymást a színpadon zsinórban öt napon át a Budapest Parkban. Július 21. és 25. között a Budapest Park ad otthont a főváros legmenőbb „fesztiváljának” – öt egymást követő estén ugyanis a legkülönfélébb világsztárok állnak majd színpadra, a zenei műfajok lehető legszélesebb skáláját lefedve. Elkalandozhatunk a francia sanzon, a latin ritmusok, a poprock, a punk vagy éppen a brit metalcore világába, miközben igazi legendák koncertjein tombolhatunk.

ZENEFORUM, 2019. július. 11. csütörtök, 11:09, 376 olvasás, evy

A nyári koncert- és fesztiváldömpingben lassan már nincs olyan nap, amikor ne lépne az ország különböző pontjain több világsztár is egyszerre színpadra. A július 9-ei menün a Barba Negra Track-es Richie Kotzen-koncert mellett egy Arénás Mark Knopfler és a Rockmaraton második napja szerepelt, s bár nem volt könnyű a választás, örültünk, hogy az előbbi zenésszel tölthettük az estét.

ZENEFORUM, 2019. július. 05. péntek, 00:38, 568 olvasás, -smart-

Ha azt mondom: Gordon Matthew Thomas Sumner, csak kevesen kapják fel e név hallatán a fejüket. De ha a korai fellépéseinek sárga-fekete csíkos pólója után ráragadt művészneve hangzik el, szinte nincs olyan ember, aki ne tudná azonnal beazonosítani Stinget és a rá oly jellemző hangzásvilágot. A „popzene fullánkja” önállóan 2010 novemberében Symphonicity Tour elnevezésű koncertkörútján tette tiszteletét Budapesten, amin szimfonikus köntösbe öltöztetve adta elő pályafutása legnagyobb sikereit, legutóbb pedig Shaggy-val áztak tavaly novemberben a Hősök terén megtartott reggae koncertjükön.

ZENEFORUM, 2019. július. 02. kedd, 17:58, 550 olvasás, evy

Állítólag előfordult, hogy egyszer nem esett a VOLT-on… Állítólag – bár a városi legendát senki se merte egyértelműen megerősíteni. Minden esetre nem igazán akadt, akit meglepett volna, amikor csütörtök délután Sopron fölé gyűltek az esőfelhők, és valljuk meg, a szerdai hőség után ezt talán senki se bánta. Igaz, kellőképp szkeptikusan szemléltük, hogy meghozhatja-e egy kis eső a várva-várt felfrissülést, de szerencsére megkegyelmezett az időjárás, s a fesztivál második napján már jóval kellemesebb hőfokban bulizhatott a nagyérdemű.

ZENEFORUM, 2019. június. 27. csütörtök, 17:53, 944 olvasás, evy

​A zene összehoz. Óriási közhely, de ennél aligha lehetett találóbb megállapítást tenni a Whitesnake koncertre érkezők hömpölygő tömegén végigpásztázva. Nyolc-tíz év körüli gyerekektől kezdve virulens késő hatvanasokig minden korosztály szerette volna látni az örök ifjonti hévvel, és meg nem kopó karizmával rendelkező David Coverdale-t és bandáját.

ZENEFORUM, 2019. június. 23. vasárnap, 22:36, 1238 olvasás, Majsa Tibor

Tom Jones olyan, mint a jó whisky: az idő múlásával egyre csak érik, erőteljesebb lesz és újabbnál újabb színeket mutat meg amúgy sem szürke repertoárjából. A 79. életévét június 7-én ünneplő egykori walesi bányász  8 év után tért vissza a Papp László Sportaréna színpadára, hogy bebizonyítsa, majd' egy évtized elteltével még kiérleltebb lett a show-ja.

ZENEFORUM, 2019. június. 19. szerda, 00:20, 976 olvasás, Farkas Szilárd

​Tavaly úgy gondoltuk, ennyi volt, ám a thrash metal kiemelkedő bandája még egyszer bejárta a világot. Az akkori európai turné során az Anthrax, Lamb of God és Obituary zenekarokkal hozzánk legközelebb csak Bécsben léptek fel. Idén azonban újabb Slayer búcsúturnéra kaptuk fel a fejünket és ezúttal Budapest is a turné részese volt. Tom Araya és bandája június 11-én a Papp László Spotarénában lépett fel egy jól induló, ám a végére kifulladó búcsúkoncerttel.

ZENEFORUM, 2019. június. 13. csütörtök, 01:03, 1220 olvasás, Majsa Tibor

​A Simulation Theory albumukat népszerűsíteni hivatott világ körüli turnéjuk február 22-i houstoni indulása óta csak szuperlatívuszokban áradoznak a Muse-ról a nemzetközi sajtóorgánumok: „a legnagyobb buli a Földön”, „a világ egyik legjobb koncertzenekara”, „a legmagasabb minőségű stadionrock”. Őszintén bevallom, kissé túlzónak gondoltam ezeket a minősítéseket, de Matt Bellamy és bandája alaposan rácáfolt a szkepticizmusomra, mert többször is leesett az állam a május 28-ai budapesti koncertjük során.

ZENEFORUM, 2019. június. 02. vasárnap, 18:58, 880 olvasás, Janurik János

​30 év telt el azóta, hogy Mylène Farmer, a francia pop nagyasszonya először állt a rajongói elé, hogy egy több, mint 50 állomásos turnén mutassa be első két nagylemezének (Cendres de Lune, Ainsi soit je...) anyagát. Mivel addigra már – köszönhetően olyan slágereknek, mint a Libertine, a Tristana, a Sans contrefaçon, vagy a Pourvu qu`elles soient douces – az egyik első számú kedvenccé avanzsált Franciaországban, hatalmas nyomás nehezedett rá, hogy a kritikusok előtt is bizonyítsa, a színpadon, élőben is megállja a helyét a produkciója.

ZENEFORUM, 2019. május. 28. kedd, 13:31, 903 olvasás, evy

A Seattle-i Walking Papers valódi szupergrupként indult 2012-ben. Jeff Angell énekes-gitáros-dalszerzőhöz, a Post Stardom Depression és a Missionary Position korábbi frontemberéhez Barrett Martin dobos (ex-Skin Yard, Screaming Trees, Mad Season, Tuatara), valamint Benjamin Anderson billentyűs csatlakozott, hogy Angell dalötleteit kidolgozza. A trióhoz az első felvételek befejezése után állandó tagként szállt be Duff McKagan (Guns N’ Roses), de egy-két szóló és vendégfellépés erejéig Mike McCready (Pearl Jam) is segítette a csapatot.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 341 db. listázva 1-10   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM