2020. február. 26. szerda, Edina napja van.
Egyelőre cím nélkül az új Depeche Mode album és turné
Dátum: 2012. október. 24. szerda, 23:15 Forrás: ZeneFórum Szerző: Janurik János
​Elmondhatjuk, hogy jó hangulatban zajlott a Depeche Mode október 23-án, Párizsban megtartott sajtótájékoztatója, mellyel a harmadik X-en is túllépett kult-banda a soron következő albumát és az ahhoz kapcsolódó turnéját promotálta.


A Marek Lieberberg – német koncertszervező – által levezényelt sajtó(bő)félórában egyaránt kérdezhettek profi újságírók, valamint a helyszínen lévő és a weben keresztül becsatlakozó rajongók. Még a kérdezz-felelek előtt megtekinthettünk egy werkfilmet a készülő új – sorrendben 13. – Depeche Mode stúdióalbum munkálatairól. Aláfestő zeneként egy vadonatúj dM track is elhangzott, de ahogy azt a helyszínen és a Neten jelenlévők később megtudhatták, egyelőre még nincs neve, sem várható születési ideje Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher legifjabb „gyermekének”. És még a „keresztapa” személye sem 100%-ban biztos, bár az sokat elárul, hogy konferenciára Daniel Miller (Mute Records) is elkísérte „fiait”.

Az új albummal kapcsolatban – azon kívül, hogy Martin szerint az együttes eddigi legjobb szerzeményei is helyet kapnak rajta – így nem sokat tudtunk meg. Az izgalmak tehát nem csillapodtak, sőt inkább fokozódtak.
A jövő májusban, Tel Avivban induló turnén ismét Christian Eigner (dobok) és Peter Gordeno (billentyűk) kísérik a basildoni triót, és ki más, mint Anton Corbijn felel a vizuális megjelenítésért.

Ja, és Martin színpadi ruházatában is lesz egy biztosan lesz egy kis flitteres csillogás. Minden megy tehát a „bejárt recepten ne változtass” mottó szerint.
A szarkalábak, a ráncok valamint a plusz kilók ugyan mind azt jelezték, hogy itt bizony szinti-pop-dinoszauruszok ülnek a színpadon, Fletch mégis nevetve kérte ki csapattársai nevében, hogy még mindig ők a legjobbak az elektronikus zenei műfajban. És ezt el is hisszük neki(k).

Ha már október 23-ára, egy ilyen – számunkra – forradalmi napra esett ez a mini fekete-ünnep – bár, Martin szerint korántsem sötétek a nótáik -, akkor kihagyhatatlan kérdést kellett, hogy képezzen a Mode szerepvállalása a vasfüggöny száműzésében, amit szerényen el is ismertek, hiszen valóban sok kelet-európai fiatalnak az ő zenéjük jelentette a szabadságot a ’80-as évek második felében. Andy még egy jót sztorizott is az InterContinental rajongói ostromáról, amit ugyan minden magyar fan kívülről fúj, de mégis jó sokadszorra is meghallgatni, hogy mi vagyunk a legfanatikusabb híveik.

Hamar és vidáman telt el ez a 45 perc, és bizonyára maradtak bőven fel nem tett – a helyszínen elhangzottaknál jóval izgalmasabb – kérdések ott is, és magunkban is, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk annak, hogy jövőre visszavonhatatlanul turnéra indul a Depeche Mode, és 2013. május 21-én Budapesten ismét együtt lengethetjük a karunkat Dave-vel, mert az valóban egy – mostmár generációkon átívelő – felemelő, közösségi érzés. És hagyjuk, hogy legalább a zene közelebb hozzon egymáshoz minket! Akkor máris megérte a bő 30 éves együtt zenélése ennek a három „srácnak”!

Jegy-előrendelés a 2013. május 21-i budapesti Depeche Mode koncertre (Puskás Ferenc Stadion) a következő linken: http://www.ticketpro.hu


Megosztás:
További hírek

2020. február. 25. kedd, 10:41

2020. február. 24. hétfő, 21:02

2020. február. 21. péntek, 11:16

2020. február. 19. szerda, 10:38

2020. február. 18. kedd, 17:46

2020. február. 18. kedd, 11:39

2020. február. 17. hétfő, 10:13

2020. február. 14. péntek, 10:23

2020. február. 14. péntek, 10:18

2020. február. 13. csütörtök, 14:22

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM