2020. július. 12. vasárnap, Dalma, Izabella napja van.
​Slipknot – Papp László Budapest Sportaréna 2020. február 4.
Dátum: 2020. február. 05. szerda, 16:24 Forrás: ZeneFórum Szerző: evy
If you're 555, I'm 666 – intett be mosolyogva „a hangzás” a Slipknotnak, és főképp a teljes teltházat kitevő Aréna-közönségnek kedd este. Előfordul, hogy itt-ott kissé túlvezéreltnek tűnik egy buli, megesik, hogy picit halkabb a kelleténél, az azonban szerencsére viszonylag ritka, hogy a kásás, teljesen összecsengő zajhalmaz gyakorlatilag élvezhetetlenné tegyen egy koncertet – most mégis ennek lehettünk fültanúi.


A szimpla állóhely sem segített sokat a helyzeten: vannak bulik, melyeknél kifejezetten látványos hátulról egy-egy lézershow-val vagy egyéb különleges elemmel tarkított vizuális megoldás – gondoljunk csak a Scorpions hatalmas diszkógömbjére, a Muse digitális álomvilágára, vagy épp Roger Waters legendás lebegő malacára –, ezen a koncerten azonban a kilenctagú banda színpadi produkcióját is valószínűleg csak azok élvezhették igazán – a helyenként felbukkanó lángcsóvák és a meglehetősen fura képet közvetítő kivetítők ellenére is –, akiknek tikettjük a kiemelt állóhelyre, vagy esetleg valamelyik jobb ülő szektorba esett. Az estet felvezető Behemoth szokásos, masszív pirotechnikájával izgalmasabbnak tűnt, s bár koncertjük elejére nem sikerült odaérnem, és a hangzás itt is hagyott már bőven kivetnivalót, mégis egy fokkal kellemesebb élményt nyújtottak a lengyelek az ezt követő hangkáosznál.

A fent említett okokból kifolyólag nehéz eldönteni, hogy amit sikerült kisilabizálnom, az valóban gyengébb volt-e, mint például a tavaly nyári VOLT-os, jóval energikusabbnak tűnő Slipknot-koncert, ahol egyenesen berobbant a hatalmas soproni publikum elé a banda, és egy, az elejétől a végig rendkívül húzós show-val örvendeztette meg a fesztiválközönséget.

Nem sok kétség férhet hozzá, hogy korunk egyik legnagyobb hangja Corey Tayloré, ám most mintha valahogy ő sem lett volna formában, előfordultak itt-ott hamiskásnak tűnő hangok – már ami egyáltalán kihallatszott a szinte értelmezhetetlen káoszból –, s Jay Weinberg dobolása is némileg lomhának hatott időnként, annak ellenére is, hogy a Wait and Bleed-en például úgy tűnt, mintha rohanva szaladt volna végig a zenekar. Persze a közönség jó része valószínűleg pont akkortájt született, amikor az említett nóta, s láthatóan kevésbé érdekelte őket a vállalhatatlan hangzás, ahogy a kissé unottnak tűnő produkció sem: így is végigugrálta a 17 számos programot szinte az egész aréna, és persze Taylor is hozta a kötelezőt. Többször is megszólította rajongóit, már az elején kérte a rajongótábor megvilágítását, s feltette a jól megszokott kérdést: „Ki járt már Slipknot koncerten?” – szerkesztőségünk többször is, s csak remélni tudjuk, hogy legközelebb már makulátlan hangzásról számolhatunk be.


Szöveg, fotó: Máté Évi
(A kép a Slipknot korábbi budapesti koncertjén készült.)

Megosztás:
További hírek

2020. július. 10. péntek, 12:29

2020. július. 09. csütörtök, 19:30

2020. július. 06. hétfő, 11:01

2020. július. 06. hétfő, 09:30

2020. július. 02. csütörtök, 12:05

2020. június. 29. hétfő, 15:27

2020. június. 28. vasárnap, 22:52

2020. június. 25. csütörtök, 10:56

2020. június. 24. szerda, 11:58

2020. június. 23. kedd, 13:15

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM