2018. július. 17. kedd, Endre, Elek napja van.
Két és fél óra tiszta Placebo
Dátum: 2016. november. 14. hétfő, 17:02 Forrás: ZeneFórum Szerző: Hajdú Eszter
​Önfeledt születésnapi zsúrt tartott Brian Molko és utazó cirkusza november 11-én a Budapest Arénában. Dívaság, cipőcsere, slágerhalmozás, valamint egy csipetnyi aktuálpolitika koronázta meg a két évtizedes örömzenélést.


Brain Molko hiába nyilatkozta a 20 éves jubileumi turné előtt, hogy bizony olyan számokat is játszani fognak, amelyekre korábban megesküdtek, hogy soha többé nem fognak, a közönség mégis csak egy videoklipes Every You, Every Me-t kapott koncertindítóként. Az összegyűlt tömeg egy emberként szuggerálta az androgün, kifestett Molko kaszinós kalandjait és rádöbbent, hogy ezt a dalt már valóban soha nem hallhatja élőben.

Panaszra azonban nem lehetett ok, hiszen a brit banda sorra ontotta az elmúlt két évtized drogfüggőséggel és/vagy világfájdalommal küzdő fiataljainak himnuszait. A frontember a turnéindító dán koncerttel szemben ezúttal sikeresen vette a kezdést, és nem kellett a Pure Morning és a Loud Like Love eljátszását követően távoznia a színpadról. Túljátszott viselkedése azonban elég gyanússá tette, hogy most is fogyasztott pár tudatmódosító szert – hiába állította az ellenkezőjét.

A Szigetes fellépéseken többnyire a gitárja mögé bújó frontember a születésnapi bulin meglepően közvetlen volt a közönséggel. Molko nem volt rest két szám között új cipőt behozatni az egyik roaddal, mivel a Budapesten vásárolt lábbelije igen csak törte a lábát. Ezt követően megivott vagy két litert ismeretlen eredetű teát, majd kinyomozta a magyarországi fellépéseik számát és biztosította az embereket, hogy tízedik alkalommal is eljönnek értük.

A melankolikusabb dalok ugyan a koncert közepén kicsit megrogyasztották a bulit, azonban a banda jó érzékkel váltott a pörgősebb számokra. A For What It’s Worth, a Special K, a Song To Say Goodbye és a Bitter End hömpölygését követően pedig már senki sem kérdőjelezte meg, hogy egy igazi Placebo-bulin jár.

A zenekar sajnos nagyon mereven ragaszkodott az előre meghatározott setlisthez, azonban a számok között és alatt több aktualitás is felbukkant. A banda például megemlékezett a januárban eltávozott David Bowie-ról és a napokban elhunyt Leonard Cohen dalszerző-költőről. A zenész legendák mellett az aktuálpolitika is megjelent: az Infra-red refrénje alatt egy cigis doboz villódzott a kivetítőn Donald Trump fejével és egy cseppet sem kedves egészségügyi figyelmeztetéssel.

A bő kétórás buli utolsó utáni ráadását Kate Bush Running Up That Hill című dalával zárták, amely igen bizonyossá tette, hogy ott a helyünk azon a tízedik magyarországi Placebo bulin is.

Megosztás:
További koncertek

2018. június. 20. szerda, 12:51

2018. június. 18. hétfő, 13:40

2018. június. 11. hétfő, 10:23

2018. május. 30. szerda, 15:31

2018. május. 06. vasárnap, 18:14

2018. május. 03. csütörtök, 06:46

2018. április. 26. csütörtök, 20:36

2018. április. 07. szombat, 13:23

2018. április. 02. hétfő, 16:15

2018. március. 27. kedd, 12:10

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM