2019. december. 11. szerda, Árpád napja van.

ZENEFORUM, 2013. január. 23. szerda, 16:40, DéJvid

Finnország egyik legnépszerűbb pop, etno, akusztikus, alternatív együttese az Eva & Manu, amely nem titok, igazi mély szerelemből és egymásra találásból fakadt, s máig abból táplálkozik. Az A38-on első lemezüket, az utazásaik ihlette „útinaplójukat”  mutatják be január 31-én. Ebből az apropóból a Magneoton kiadó készített interjút a duóval, amelyet szerkesztőségünknek is eljuttattak.

ZENEFORUM, 2012. december. 14. péntek, 11:56, DéJvid

A katona imája 2084-ben is szól. A jövő lemezéhez Ákos a múlt olyan fegyvereit is csatasorba állította, mint a Bonanza Banzai szintetizátorai, vagy Demjén Ferenc vokódere. Friss albuma anyagát december 15-én pedig élőben is megszólaltatja a Budapest Sportarénában, hogy bebizonyítsa: nem csak régen volt jó. Avagy Ákos interjú az új lemezről, a nosztalgiáról, a Szárnyas fejvadászról és a kamasz ízlésről.


ZENEFORUM, 2012. október. 23. kedd, 20:11, DéJvid

​Vannak olyan zenészek, akiknek elég két hangot megszólaltatniuk, és abban ott van minden. Danny Cavanagh ilyen muzsikus. Az Anathema gitárosa és fő dalszerzője szenvedélyes és emocionális ember, amiről nem csak az általa írt dalok mesélnek, hanem a nyilatkozatai is. Nekünk is adott egyet a liverpooli csapat A38-as koncertje előtt.


ZENEFORUM, 2012. szeptember. 17. hétfő, 21:46, Janurik János

​2012. szeptember 28-án ismét Budapestre érkezik Alan Wilder, a Recoil szülőatyja. A látogatás apropóját ezúttal az itt készült, A Strange Hour In Budapest című koncertfilm bemutatója adja, melyet Herkó Attila jegyez. A dupla vetítés helyszíne a Toldi Mozi – jegyek a 18 órás előadásra még korlátozott számban kaphatók. A premier kapcsán beszélgettünk magával az alkotás főszereplőjével.

ZENEFORUM, 2012. július. 16. hétfő, 15:09, DéJvid

Egy amerikai gitáros, aki keleti buddhista nézeteket vall, fülöp-szigeteki gyökerekkel rendelkezik, és a zúzós riffek mellett latinos témákat penget spanyol gitáron. Ahrue Luster a nu metal egyik zászlóshajójának számító Ill Nino-val már negyedszer járt Magyarországon, és a június 28-ai, Dürer Kertes buli előtt a ZeneFórum kérdéseire is barátságosan válaszolgatott.


ZENEFORUM, 2012. június. 06. szerda, 08:11, DéJvid

Van, aki fél a változásoktól – más meg egy egész albumot ír róluk. Ő nem más, mint a holland énekesnő, Anneke van Giersbergen. A 2012 elején megjelent anyagot követően a szőke tünemény felnyalábolta kis családját – férje egyben az együttese dobosa is –, és európai turnéra indult, amelynek részeként Budapestre is eljutottak május utolsó előtti napján. Néhány órával a koncert előtt beszélgettünk az énekesnővel a Club 202 kerthelyiségében.

ZENEFORUM, 2012. január. 12. csütörtök, 01:04, DéJvid


A többek között a Depeche Mode Enjoy The Silence feldolgozásának köszönhetően a tengerentúlon is rendkívül népszerű Lacuna Coil január végén jelenteti meg új albumát, a Dark Adrenaline-t. A korongon ezúttal egy R.E.M. átirat kapott helyet, így – telefonon keresztül – többek között erről is kifaggattuk a férfi és női énekkel is operáló olasz csapat frontemberét, Andrea Ferro-t.

ZENEFORUM, 2011. október. 25. kedd, 14:52, DéJvid

Szép jubileumhoz érkezett 2011-ben az In Flames: a göteborgi dallamos death metal műfaj egyik megálmodója a tízedik albumával jelentkezett. A minden korábbinál több melódiát és elektronikát rejtő Sounds Of A Playground Fading című lemezt természetesen alaposan meg is turnéztatják a svédek, és ennek apropóján szeptember 25-én Budapestre is eljutottak. Bő két órával a fellépésük kezdete előtt Anders Friden énekes válaszolt a ZeneFórum kérdéseire.
Kulcsszavak:  sztarinterjuk 

ZENEFORUM, 2011. július. 12. kedd, 11:55, DéJvid

Élő cápa az első soroknak?!?! A földkerekség elsőszámú drum & bass fogata szerint ez (is) kell a sikerhez, no meg gyomrot öklöző basszushangok és mindent elsöprő élő koncertek. Utóbbit a soproni VOLT Fesztiválon is megkísérelték az ausztrálok, ám mielőtt még elfoglalták volna helyüket a deszkákon, a basszusgitáros Gareth McGrillen és Ben Mount MC a legteljesebb lelki nyugalommal telepedett le a ZeneFórum diktafonja elé.
Kulcsszavak:  sztarinterjuk 

ZENEFORUM, 2011. március. 23. szerda, 11:09, ZENEFORUM

Két hónapja jelent meg az immáron 6 éve működő Fugu zenekar második nagylemeze Sunset Of The Ego Generation címmel a WM Records gondozásában. A zenekar frontemberével, Gömör Tamással és új dobosukkal, Tóth Péterrel, alias Csimpivel beszélgettünk a tagcserékről, a hazai könnyűzene helyzetéről.
Kulcsszavak:  sztarinterjuk 
« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 149 db. listázva 11-20   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM