2022. július. 07. csütörtök, Apollónia napja van.

ZENEFORUM, 2022. április. 26. kedd, 01:53, 1739 olvasás, Janurik János

​Ritkán járok egyedül koncertre, de mivel zenerajongó ismerőseim az április 30-ai budapesti koncertdátumot választották a bécsi helyett, végül egyedül vonatoztam fel Bécsbe. Attól féltem, hogy majd (kívülről) jól elázva érek ki a Szenebe, a főként osztrák bandák felléptetésére specializálódott koncerthelyszínre, de ettől végül megkímélt a kicsit borongós időjárás. Mondjuk, nincs is messze a klub a 69A buszmegállójától. Gyakorlatilag pár lépés. (One step, two steps, getting closer...) Mire a terembe értem, már csak az utolsó taktusokat csíptem el a (Nitzer Ebb turnémenedzsere szerint) nem igazán odaillő előzenekar (Broken Ego) produkciójából.

ZENEFORUM, 2022. április. 14. csütörtök, 23:33, 2967 olvasás, Janurik János

​Lassan 40 éve lesz, hogy három vagány chelmsfordi deszkás – név szerint Bon Harris, Douglas McCarthy és David Gooday – úgy döntött, hogy skateboardjuk nyűvése mellett valami más kreatív elfoglaltság után néznek, és becsatlakoznak az akkor dúló post-punk zenei mozgalomba, olyan előképek nyomdokain járva, mint a Killing Joke, a DAF, a Malaria és a Die Krupps. Minimalista zenéjüket militarista és totalitárius jelképekkel próbálták vizuálisan megjeleníteni, ebben volt segítségükre a negyedik tag, a csendestárs, Simon Granger.

ZENEFORUM, 2021. január. 23. szombat, 14:11, 1667 olvasás, Janurik János

​Martin Gore, a Depeche Mode első számú – és sokáig kizárólagos – komponistája idén nyáron lesz 60 éves. Élete eddigi hat évtizedéből négyet főállású muzsikusként töltött – ennek elismeréseként tavaly a Rock&Roll Hall Of Fame-be is bekerült –, és ahogy az idén január 29-én megjelenő The Third Chimpanzee című EP-je is mutatja, továbbra is a zenélést tekinti legfőbb elfoglaltságának.

ZENEFORUM, 2012. november. 22. csütörtök, 10:01, 1292 olvasás, Janurik János

30 éves pályafutása során most először jelentet meg DVD-anyagot az elektro- indusztriál szcéna egyik fáklyavivője, a Douglas McCarthy és Bon Harris nevével fémjelzett Nitzer Ebb duó. A chelmsfordi illetőségű társulás mindig is híres-hírhedt volt az energikus hangsúlyú, brutális erejű élő előadásairól.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 4 db. listázva 1-4   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták